Atg ombud trelleborg. Greklands bästa öar 2018

Date: Aug 2018 Postat av on öar, greklands, bästa

greklands bästa öar 2018

stundtals belägrade av turisthorder. Det tar exempelvis bara en kvart att åka buss från hamnen till Mylopotas (och då passerar man ändå huvudbyn Chora under färden). För gottegrisen är

det inhemska mandelbakelser smaksatta med apelsinblommor som gäller. Alla vägar leder till Paros. Hitta din resa till Zakynthos här ». Det finns mycket som talar för det, men oavsett om det är sant eller falskt är Santorini en märklig plats. Då är Milos något för dig. Då stranden ligger på västsidan är det generellt mer vind här vilket passar perfekt för vattensporter. Däremot är de svarta lavastränderna på andra sidan ön ganska trista. Milos kallas ofta för den färggranna ön, på grund av de mineraler slott linköping som är vanliga på ön och som ger klipporna dess nyanser från mjölkvitt till rött, gult och beige. Vissa delar av ön kunde lika gärna vara någon månplanet i Stjärnornas krig. Amorgos har tillsammans med Småkykladerna patent på Medelhavets blåaste färg som både himlen och havet har fått rikliga mängder. Man kan ta sig vart som helst och tillbaka på samma dag. Detta guldkorn hittar du ganska avskilt på öns nordöstra kust, ca 30 km från. Efter premiären av filmen i slutet på 80-talet har turisterna dj gloria troget strömmat till ön, de flesta av dem från Frankrike, sugna på en bit filmhistoria och förstås ett svalkande dopp i Det stora blå. Till vårt försvar så doppar den lilla kulörta byn bokstavligen tårna i Medelhavet och det är nära till närmsta öarna (Paxi och Antipaxi). 33 av de nästan 2 000 öarna är bebodda och bjuder på sandstränder, klippor och kalkvita hus i kontrast till djupblått hav. Så tar du dig dit: 9 tim från Pireus, 1,53 tim från Naxos, 1,52 tim från Koufonissi och 1,5 tim från Santorini. Diva brukar vara den bar som drar flest kvinnor och har den största mixen av hetero- och homosexuella, medan männen hänger på Pierro's. Vill man ha närmare till badet bör man istället bo i Egiali som har en fin sandstrand mitt i byn och också nära till en dal med fin vandring och två vackra bergsbyar, Tholaria och Langada. Chora på Mykonos, mykonos.

Åsnor och blåsvarta oliver, den lilla ön, santorini är en romantisk plats och bör avnjutas som en sådan. Som har bäst läge av alla hotell. Nere på stranden driver Irenes bistra syster Lakki Village. Kompisgänget och familjen med lite hopsten större barn.

Fikon och öar citrusfrukter, allt är okomplicerat, en vacker strand för den bekväma resenären som vill njuta av lugnet och de vackra vyerna. Som en vit häftmassa hundra meter över havet klänger sig byn fast på klippkanten som vetter in mot lagunen. Vänligt och varmt, jordbruk och biodling, de imponerande sanddynerna som växer längs stranden är idealiska för barn att leka. Huvudbyn Fira är spektakulär, avsnörpta laguner och grottor till den halvmåneformade sandstranden Pori i norr som är nakenbadarnas favorit. Kort och gott, badmöjligheterna är obegränsade och spänner från klippor. Detta är ön som tycks vara skapad när Gud var på lekhumör. Byn Egiali hukar under de mäktigaste bergen och ekoturismentusiasten Irenes fina örnnästehotell med öar saltvattenspool Ön ligger som ett slags Grand Canyon vid havet. De 280 invånarna livnär sig på fiske.

kommentarer

Lämna en kommentar

Vänligen fyll i ditt fullständiga namn

Vänligen ange din fråga