Livesändning jvm. Progesteronvärde

Date: Aug 2018 Postat av on progesteronvärde

progesteronvärde

ska paras efter sjuårsdagen fordras att hon har ett veterinärintyg som inte är äldre än en månad vid parningen och som visar att hon är i tillräckligt god form

för att orka med en valpkull. Stadiet varar i genomsnitt i nio dagar. En hunds ointresse för den tilltänkta ska respekteras och man ska aldrig försöka para två hundar som helt klart inte gillar varandra, varken genom tvång eller andra artificiella ingrepp. Varför går det inte? De behöver ytterligare två till fem dagar efter ägglossning en för att mogna. Är de låga eller normala är orsaken en sekundär svikt. Det är inte alltid lätt att fånga exakt första löpdagen. Om man beräknar dräktighetstidens längd från ägglossningens början så går nästan alla tikar 63 dagar. Resultatenär nog i genomsnitt något sämre hos vanliga hobbyuppfödare. Hanhunden ska självfallet också vara i bra kondition. Hanens stora svällkropp bulbus glandis, som utgör ollonets bakre del, svullnar upp och gör att hundarna hänger fast i varandra utan att kunna komma loss. Själv parar vi varje dag om hanen är min egen och om han vill. Du kan få huvudvärk, du kan bli hungrigare än vanligt och ofta sugen på sött. Använd det parningsavtal som Svenska Kennelklubben har tagit fram och fyll i det tillsammans med hanhundsägaren innan ni låter hundarna para sig. Progesteron produceras till största del i äggstockarna och bestämmer om och när ägglossning ska ske. Ofta är tikar som börjat löpa (eller ska börja) mer noga än tidigare med att kissa ofta på promenaden och gärna på många olika ställen. En av de vanligaste orsakerna till att tikar går tomma är att de parats på fel dag, en annan vanlig orsak är att hanhunden har dålig spermakvalitet. Tyvärr kan man inte använda sig av vaginalutstryk för att avgöra bästa parningsdag. Kanske är det naturens sätt att undvika kombinationer som genetiskt inte är lyckade. Spermierna lever i flere dygn efter en parning, minst i 4-5 dagar.

Progesteronvärde, Plattor garageuppfart

Den vanligaste anledningen till progesteronvärde att tikar går tomma är nog just att de har parats på fel dag och för det mesta är man för tidigt ute. Eller om man ska inseminera med djupfryst sperma. Efterlöpning, många föredrar ändå att para en extra gång någon dag senare för att optimera chanserna för en valpkull. Många tikar har en vanlig löpningslängd om 14 till 18 dagar. En duktig avelshane anstränger sig bara att försöka para när det är rätt dag. Bästa sättet att avgöra när tiken har gått in i efterlöpningsperioden metöstrus är att göra ett vaginalutstryk. När hanen lossnar från tiken och parningen är klar ägnar sig hundarna ofta en stund åt att slicka sig och göra sig rena. Noggrann analys är viktig framför allt m man ska resa långt för att para tiken.

Oftast analyseras progesteron (gulkroppshormon) för att utvärdera och tidsbestämma en kvinnas förmåga att bli gravid.Men på senare tid har man allt mer.

progesteronvärde Även andra tikar kan visa ett öka intresse. När progesteronvärde tiken är en bit inne i höglöpet östrus kan hon bli dräktig om hon paras. Vulvan blir mjukare än under förlöpet. Löpningslängden varierar, ha alltså tålamod och använd gärna tiden till att kanske ställa ut eller meritera din tik på andra sätt.

För en säkrare bedömning analyseras oftast även LH (luteiniserande hormon) och FSH (follikelstimulerande hormon).Förlöpet varar mellan en och drygt två veckor.Tiken attraherar och är själv intresserad av hanhundar men tillåter inte parning.

kommentarer

Lämna en kommentar

Vänligen fyll i ditt fullständiga namn

Vänligen ange din fråga